Parfym

2011-01-29 @ 20:32:55
Nu till ett inlägg som jag själv tycker är rätt tråkigt att läsa... Det handlar om parfymer. Jag har mina favoriter som jag använder och jag tycker att doft är så individuellt, det som luktar gott på mig kan lukta förj*vligt på någon annan och tvärtom.
Men jag vill iallafall visa er de parfymer som jag använder jämt.


Laura Biagiotti (priserna varierar mellan 200-500)
Toppnoter av persika, vattenmelon, bergamott och litchi.
Hjärtnoter av fresia, jasmin, liljekonvalj och ros.
Basnoter av vanilj, mysk, vetiver och sandelträ.

Jag fick den här av min bror för många år sedan och den har inte använts så frekvent förrän 2010. Jag älskar den här doften. Det är en blandning mellan sött och fräsch men det finns samtidigt lite umpfh i den. Inne på andra flaskan nu..


Escada Sentiment (priserna varierar mellan ca 300-600)
Toppnoter av mandarin, röda vinbär, magnolia och irisblomma
Hjärtnoter av ros, tuberos och vit persika
Basnoter av sandelträ, vanilj, rosenträ och amber

Min signaturdoft. Har använt den i många många år och är nog inne på 4:e flaskan tror jag haha. Escada är kända för sina fruktiga sommardofter så som Sunset Heat och Marine Groove som doftar himmelskt. Dessa använder jag på sommaren men Sentiment är fruktig men samtidigt lite tyngre och har det där umpfhet jag pratade om tidigare. Jag vill ha söta, fruktiga dofter men de ska ändå ha lite tyngd.

EOTN: Classic Smokey eye

2011-01-29 @ 20:03:51
Ikväll är det utgång som står på schemat tillsammans med ett stycke goda vänner och min bättre hälft :)
Klassisk sotat får det bli.

Har endast använt en matt svart skugga som jag packat på locket. Det creasar sig lite men vet ni, det gör mig ingenting. När jag sotar vill inte jag att det ska ligga helt perfekt över locket utan så länge kanterna är jämt och snyggt blendade så gör det inget att det creasar lite (lägger sig i veck). Det är helhetsintrycket som är det viktiga enligt mig.




Outfiten är en blommig transparent tunika och svarta byxor. Inga heels då jag har lite problem med tårna för tillfället.

Läpparna är nude med hjälp av ELF mineral lipstick Runway och ett glans från MAC. (inga bilder på detta då jag har ett fint munsår som pryder mina läppar, sääääxy)

EOTN: Brownish gold

2011-01-28 @ 19:33:14
Oj vad jag har producerat idag, blir ju nästan stolt över mig själv :)
Snart kommer några vänner över på middag så ikväll dricker vi vin och ser vart natten tar oss.

Kvällen till ära hade jag ett i-landsproblem som hette duga. Det brukar vara så att jag vet precis hur jag ska sminka mig men ingen aning om vad jag ska ha på mig... idag var det tvärtom. Köpte en ny blus idag men det tog lång tid innan jag fick ihop en sminkning. Därför höll jag det enkelt.



Produkter (från MUS om inget annat anges):
Eyeprimer tinted
M/S Kakaw
E/D Morning breeze
Cake eyeliner black
Max Factor false lash effect
ELF eyeliner smoke

Inspired by: A sunset

2011-01-28 @ 14:00:00

Det här såg jag när jag tittade ut från mitt fönster igår. Jag tog bilden med iPhone så den blev inte lika skarp i färgerna som det var i verkligheten.
Jag kände att jag kunde inspireras till en makeup och det gjorde jag. Mycket ljusare och inte lika röd (passar inte mig) men väl en liten solnedgång på mina lock.



Jag har mestadels använt en palett från Isadora *54 Delirious. Den kom ut med sommarkollektionen 2009 om jag inte minns fel.
Anywho... började med att lägga en primer över hela ögonlocket upp till brynet. Därefter lade jag en gul skugga ur Delirious paletten. I globlinjen lade jag sedan M/S Sepia som är en orange skugga med glitter i som ser ut som skimmer när det kommer på. Ovanför det lade jag en ljusblå skugga från Delirious paletten och jag suddade ihop dem med hjälp av en rosa skugga ur samma palett. Cake eyeliner och mascara och klart!

Sminkförvaring

2011-01-28 @ 13:00:00

Jag tänkte visa er hur jag förvarar mitt smink. Detta är inte någon optimal förvaring men lägenheten vi bor i har ingen bättre plats för detta. Men jag och min sambo har kompromissat gällande detta i vårt nästa boende, han vill ha TV-spelsrum... men bara om jag får en stor och rejäl sminkstation.
Anyhow, back to subject.


Ovanpå tvättmaskinen samsas just nu mina penslar, läpprodukter och en handduk att torka på (och allt annat finns också här när det inte är städat haha).


Alla mina penslar samsas i en vas, det är egentligen alldeles för trångt vilket gör att de mest använda penslarna oftast ligger på handduken. Men jag ska (säger jag jämt haha) köpa en till vas.
Jag har i alla fall delat upp de så att vänster sida är de penslarna jag använder varje dag så som foundationpensel, concealerpensel, puderborste och ögonbrynspensel.
Ögonskuggsborstar står också långt fram samt rouge och bronzerborsen.


Man tager vad man havet brukar man säga.. i vårt hem dricker ingen whiskey så Jack Daniels glasen servar bättre som läppstifts/läppglansbehållare. Som ni ser är detta ingen optimal förvaring men bättre än att allt ligger utspritt. Nu är det mindre utspritt, hehe.
Till vänster finns läppglans och min favorit just nu är Victoria Secret Party girl (fick av min älskade underbara Twini).
Till höger är det läpptstift och just nu är favoriten Elf Gypsy.



På en hylla ovanför tvättmaskinen samlas ALLT annat.
Jag har en kopp längst till vänster där allt i pennväg samsas och även mascaror och ögonfransböjare. Den där koppen har jag nog haft i 7-8 år och den är underbar.
Bredvid står mina foundations och en fd ljuslykta där jag har tops (bra tips)
Den lilla korgen håller allt i puder och rougeväg. Min eyeprimer sticker också upp där.
Den stora korgen innehåller bara skuggor (borsett från min stora bronzer och en spegel).
Längst till höger har jag tagit gamla presentaskar från MUS och lagt diverse saker i. En innehåller alla mina MAC-skuggor. En har alla eyedusts, en har glitter och en har hårpryttlar så som snoddar och hårnålar.


Ja, och sen har jag mina hudprodukter i ett skåp med spegel men den är så sliten så den vill jag inte visa haha.

Den osminkade sanningen (eyebrows)

2011-01-28 @ 12:09:49

Mina ögonbryn och jag har sällan varit bästa vänner. Att de är ett av mina "viktigaste" drag gör väl inte saken bättre.
Jag är blond och ljus i hyn, med mörkbruna ögon och mörka ögonbryn. Häftigt? Javisst. Lättskött? Inte alls.

Nu har jag också fått för mig att låta de växa ut. Inte för att jag tycker de är för smala utan mest för att jag vill prova och se hur det blir. Framför allt vill jag se hur det känns med en fylligare båge.

Detta är den osminkade sanningen. Som ni ser är mina bryn mörka och glesa på vissa ställen. Detta är resultate av ca 2 veckor utan pincetten. Eller det är inte helt sant för jag ansar mellan globlinjen och brynbenet samt mellan brynen. (Mina rödsprängda lock kan vi bara ignorera haha, de ser ut så för jag har väldigt ytliga blodkärl där).


Den här bilden gillar jag mycket bättre. Foundation och concealer är såklart på men jag har också mina bryn på plats. Jag går mycket sällan utanför dörren utan ifyllda bryn. Här har jag fyllt i dem med en gråbrun skugga (Viva La Diva Eyebrow Match dark). Jag brukar också använda penna och då är det Isadora Eyebrow Pencil i 22 Light Brown som gäller.
Att tänka på när du ska fylla i dina bryn är att inte välja en för brun ton, som lätt ser rödaktig ut på tonen. Tänk hellre askig och någon ton ljusare än vad dina bryn egentligen är. Jag har i princip svarta hårstrån och därför passar en gråbrun bra till mig.

Jag tänker inte berätta om Hur du plockar dina bryn och vilken form Du ska ha för det är så individuellt. Vissa passar i smala, andra i buskiga. Vissa vill ha mörka, andra ljusa. Det är helt upp till Dig och det som Du känner dig bekväm i.

EOTD: Smokey Brown

2011-01-18 @ 17:33:06


Ja, såklart så var batterierna slut på kameran så det fick bli en bild från iPhone.
Kör på en matt brun sotning med hjälp av följande produkter:
Eye primer tinted MUS
Mix & Match Eyebrow dark (den grå) Viva La Diva
M/S Kakaw MUS
False Lash Effect Max Factor

Uppdatering

2011-01-18 @ 16:17:09
Något som inte fick hända gjorde vad... just det hände. Så just nu går jag och önskar att det ska hända igen för då händer det inte. Paradoxal intention :)


Nej, men det gjorde att jag blev rätt knäckt och som om inte det var nog så läser jag en kurs i Psykologi för tillfället, hallåååå överanalyser. Ja, sminkning har väl inte stått högst upp på min priotieringslista och gör fortfarande inte det, jag har tenta på torsdag vilket betyder att jag luktar illa och ser ut som ett spöke haha.

Jag ska visserligen ut på middag om några timmar så jag ska piffa till mig lite, bild kommer :)

Varför

2011-01-11 @ 00:13:23
Oh fuck. Återigen slängdes min värld upp och ner.

EOTN: Blue is glitter

2011-01-08 @ 20:39:20
Ikväll ska jag göra stan med några vänner.


Är klädd i helsvart och lägger vikten vid ögonen.

Produkter:
MUS Eyeprimer tinted
ELF Shimmer eyeliner Twinkle teal (som bas samt under ögat)
En matt turkosblå skugga från Thailand
Blått glitter från Barry M
MUS M/S Muffin (highlight)
MUS Cake eyeliner black
Max Factor False Lash Effect

Paket från ELF Cosmetics plus TIPS

2011-01-07 @ 22:32:52
Jag lovade ju att jag skulle fotografera mitt fina paket från ELF Cosmetics. Det gjorde jag aldrig men jag ska visa vad jag fick och berätta vad jag tyckte om det.
Det var en hel del.

Först ut var:

Shimmer eyeliner pencil med vässare (18,30:- styck) i följande färger:

Grassy green

Plum passion

Twinkle teal

Färgerna på hemsidan gör sig inte riktigt som i verkligheten men det är verkligen krämiga skimmer eyeliners som gör sig fint ensamma men också som bas under andra skuggor. Lite svårpigmenterade i vattenlinjen men trägen vinner.


Lipstick Gipsy (stavas Gypsy på hemsidan) 18,30:-
Mycket prisvärt läppstift. I det torraste laget, se till att ha återfuktade läppar innan applicering. Sitter hela dagen, behöver knappt fylla på, och är lätt att ta bort. Färgen gör sig återigen inte rätt på hemsidan (gör det sällan på deras hemsida men det är så billigt så). Mörkare och mer hot pink än vad som framfår på hemsidan. Köp köp köp.


Blending eye brush (18,30:-)
Har ni provat ELF:s borstar? Om inte, gör det. Seriöst vilka bra borstar de har, och billiga. Denna borste kostar 18 kronor och är helt fantastisk. En blending brush som gör just vad den säger, blendar, blandar ögonskuggor och suddar ut skarpa kanter. Jag älskar den!!!


Eye shadow brush 18,30:-
Samma med denna borste. MEN jag har två och de ser inte likadana ut, den ena är mycket större än den andra. Vad det beror på vet jag inte men de är oslagbara och lovordade över internet. Jag älskar dem.


Powder brush (studio line) 42,70:-
Denna borste kommer från Studio Line som är en finare kollektion från ELF och därmed lite dyrare men inte ens i närheten av dyr. En borste av Taklonhår vilket är ett mjukt fuskhår om man kan uttrycka det så. Det är alltså inte äkta hår men lika mjukt som det.
Den har en platt topp vilket gör den perfekt att applicera mineralfoundation med. Den är supermjuk verkligen.
Skaftet är dock redan löst men lite lim och den sitter som berget igen :)
Definitivt värt sina 43 kronor.

På köpet fick jag också denna:

Eyeshadow Palette: Party
Mycket fina skuggor med varierande pigmentering. Den längst ner till höger är den allra finaste men också den allra svåraste, den faller som f*n men är riktigt fin. Paletten går på 31,72:- och är ett bra pris för sex skuggor.



ELF är ett av mina favoritmärken just för att de är så billiga.
Det är ett brittiskt märke som inte gör PR och har väl förpackade produkter (vilket kostar lite). Då det är från England betyder det att det enda man betalar för är frakt vilket ligger på runt 50 kronor (är du med i deras Facebookgrupp kommer ibland koder för gratis frakt). Leveransen ligger på cirka 2 veckor. Du betalar alltid i pund men om du går in på http://www.eyeslipsface.se så ser du priserna i svenska kronor.

Fynd på Ö&B

2011-01-07 @ 22:07:52
Idag var jag på Ö&B med min mammi och går som alltid till beauty-sektionen för på lågprisvaruhus, där kan man fynda mina vänner..
Idag var inget undantag och jag fick bland annat med mig detta serum

(bild från google)

Sunsilk serum för 15 kronor. Har aldrig använt serum förr så det skall bli spännande och se hur detta artar sig.

A new year

2011-01-02 @ 23:42:19

Nyårslista (som inte är skönhetsrelaterad och snodd från min fina Twini):

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag var vittne i en rättegång, hemskt men lärorikt.

Har du några nyårslöften?
Jag har aldrig lagt nyårslöften men om jag skulle ha det i år så skulle det vara att kämpa mitt sista år i skolan.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min bror fick världens finaste dotter Thelma Victoria. Min vän J fick sitt andra barn Maja. En kollega K fick sin Lina. Min frisör (ja och vän) S fick en liten Ella. Ja, listan kan göras lång för vilka som producerade 2010.

Vilka länder besökte du?
Norge och Grekland blev det i år.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
5 juni, dagen då vår älskade Thelma Victoria kom till världen.

Vad var din största framgång 2010?
Att jag lyckades få högsta betyg i kurserna under hösten trots att den varit tung som...

Största misstaget?
Jag har inte gjort så stora misstag men det jag först kan komma och tänka på är att jag trodde på han som förstörde så mycket för sig själv (syftar till rättegången).

Bästa köpet?
Två saker, systemkameran och iPhone.

Vad spenderade du mest pengar på?
Oj, svår fråga, bortsett från det mest väsentliga som hyra, räkningar och mat så var det nog tågkort och kurslitteratur.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min vackra brorsdotter och guddotter Thelma Victoria har gjort mitt liv det här året. Och min fästman, min andra hälft.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Jag orkar bara välja en men den är lätt, Natteravn (E1 och E2)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Allt som allt blir jag gladare för varje år även om livet har sina ups and downs.

Vad önskar du att du gjort mer?
Den var svår. Jag vet inte om jag önskar att jag gjort något mer. Ja det ska väl ha varit att åka till Trondheim mer men då skulle jag ju behövt en högre inkomst haha.

Favoritprogram på TV?
Så mycket bättre. Och alltid, alltid, år efter år, Top Model.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Jag minns faktiskt inte. Jag har inte så mycket minne före 5 juni men jag antar att jag skrev på uppsatsen?

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Min stil rent klädesmässigt har varit kluven, har köpt väldigt lite kläder då modet inte fallit mig i smaken, men mycket svart har det blivit. Min personlighet har utvecklats väldigt mycket och jag har mognat mycket detta året, man skulle kunna säga att jag börjat bli vuxen på riktigt. Jag är allt som allt en lycklig människa.

Den bästa nya personen du träffade?
Den här var i alla fall inte särskilt svår, väldigt enkelt och det är min helt underbara vän Emma, E2 (för att hon är yngre haha).

Gott nytt år

2011-01-02 @ 23:23:32
Min nyårsmakeup blev inget märkvärdigt då vi tog det mycket lugnt.


Lade en gråsvart glittrig skugga, cake eyeliner och mascara. That's it

Gott nytt :)

2011-01-01 @ 00:32:27
Gott nytt :) makeupen kommer imorn, dock inget speciellt men well well, har haft en väldigt lugn kväll då min andra hälft är sjuk. Bjöd hit min mormor på middag då mina föräldrar (som vi annars firar med) är utomlands hos min bror. Har ätit underbart gott (ja jag berömmer mig själv) med en middag som jag hållt på med hela dagen: Först bjöd vi på bruschetta med tomat o röd lök. Efter det blev det toast med gräddfil, stenbitsrom o rödlök. Varmrätt blev helstekt fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås och till efterrrät bjöd vi på pannacotta med vit choklad i hallonsås. Tolvslaget firades på vår balkong med lite skumpa och titta på fyrverkerier ;) Nu hejar vi på sverige i hockeyn :)